Your Favorites

Buitenschilderwerk

Is het tijd voor buitenschilderwerk?

Goed schilderwerk zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling van uw huis maar levert ook een belangrijke bijdrage aan het behoud en bescherming van uw woning tegen vocht en slijtage. Schilderwerk blijft doorgaans 5 tot 7 jaar lang mooi en is hierna toe aan aan een nieuwe schilderbeurt.

Uitstel kost geld

Wanneer je tijdig je schilderwerk over laat schilderen, dan hoef je het vaak alleen maar te schuren en een nieuwe verflaag aan te brengen. Wacht je te lang, dan zal er vaak meer werk gedaan moeten worden, zoals delen vervangen, repareren, gronden, en opnieuw schilderen. Uiteindelijk zullen deze kosten altijd veel hoger zijn? Met behulp van volgende checklist weet u direct of uw schilderwerk toe is aan een opfrisbeurt:

 • Vale kleur
  Beginnen de kleuren van uw buitenschilderwerk vaal of flets te worden? Dan wordt het tijd om uw schilderwerk te gaan plannen als u uw kozijnen en deuren strak in de lak wil houden. Technisch gezien kan het nog wel één of 2 jaar mee, m.a.w. de verf beschermt de ondergrond nog steeds, maar een opfrisbeurt zorgt ervoor dat uw bezit er weer een aantal jaar tegenaan kan.
 • Blaasjes
  Blaasjes ontstaan vaak direct na het schilderwerk en zijn dus geen reden om je schilderwerk over te gaan schilderen.
 • Bladderen
  Begint de verf van de ondergrond te bladderen en los te komen? Dan is het dringend tijd voor een onderhoudsbeurt: de ondergrond staat bloot aan weersinvloeden waardoor deze snel aangetast kan raken en er bijvoorbeeld houtrot kan gaan optreden. Herstel daarvan is prima mogelijk maar maakt de klus veel duurder.
 • Ondergrond zichtbaar
  Is de ondergrond geheel of gedeeltelijk zichtbaar? Direct bellen! de ondergrond staat waarschijnlijk al langere tijd bloot aan weersinvloeden en er bestaat een grote kans dat deze is aangetast. Onze experts kunnen dat veelal herstellen. Vraag direct een offerte aan.