Your Favorites

De kleur van het jaar 2020

Chinese Porcelain

De kleur van het jaar 2020

Mix van kobalt en moody, inktblauw

We lezen het dagelijks in de kranten en op internet: we leven gejaagd in het digitale tijdperk. Daardoor rusten en slapen we niet zoals we eigenlijk zouden moeten, ons beeldscherm houdt ons wakker. Herkenbaar? Met de kleurtrends van 2020 ontsnappen we aan de digitale wereld van nu. Kleurexperts van over de hele wereld kozen de Sigma Kleur van het Jaar 2020: Chinese Porcelain (PPG1160-6). De mix van kobalt en moody, inktblauw brengt ons rust en kalmte, en daarmee ons leven in een aangename staat van zen.

Onze Kleur van het Jaar 2020 is een vitale blauwtint die in alle interieurstijlen sensationeel goed tot haar recht komt, van traditioneel tot industrieel en modern. De kleur heeft charisma, en zorgt tegelijkertijd voor een rustgevende sfeer in elk interieur.

Even weg van de technologie

Technologieën om ons heen ontwikkelen zich in rap tempo en maken ons leven gemakkelijker. Vervolgens zien we de tendens ontstaan om juist te ontsnappen aan diezelfde technologieën. We hebben namelijk ook behoefte aan rust, dat zal iedereen erkennen.

Vandaar dat we dingen willen doen, meemaken en beleven die onze leefstijl als het ware vertragen. De balans tussen de drukte en het ontsnappen eraan, zorgt voor een nieuw besef van leven, een nieuwe realiteitszin.” legt Donna Taylor, kleurenexpert van Sigma Coatings, uit.

De wens om zo nu en dan helemaal weg te blijven van al die nieuwe technologieën draagt ook bij aan een hernieuwde behoefte om ons te verenigen met de natuur. Daar horen nieuwe manieren van verbinden bij. Diepblauwe kleuren zoals Chinese Porcelain raken ons in het hart, omdat ze doen denken aan de zee en de lucht. Juist die specifieke connectie van het blauw met de natuurlijke elementen creëert in elke leefruimte sereniteit.

Kleur is de trend van 2020

We zien dat steeds meer klanten grijze en neutrale tinten links laten liggen. Dat men kleuren aan het interieur toe wil voegen die prikkelen, die onze zintuigen bedienen. Blauwe kleuren lenen zich bij uitstek voor die behoefte. De kleur Chinese Porcelain is als een soepele weg die je naar de wereld van kleur brengt. Het energieke kobaltblauw dat Chinese Porcelain in zich heeft, is een tint die je overigens op dit moment ook overal terugziet in de wereld van mode en interieur.

Chinese Porcelain is een diepe en klassieke tint, die je in je interieur kunt inzetten als de perfecte achtergrondkleur. Hierdoor kun je swingende kleuren als het trendy goudbruine Gingercake (PPG 1069-7) er echt uit laten springen. Ook gaat Chinese Porcelain goed samen met andere blauwtinten.

Global Colour Trends Forecast van 2020


Chinese Porcelain vormt de basis voor de bredere Global Colour Trends Forecast van 2020. De Kleur van het Jaar zie je terug in drie trendverhalen, die elk hun eigen stijl uitdragen. On the Move is bijvoorbeeld een optimistisch en levendig kleurenpalet dat creativiteit symboliseert. At the Core herbergt een kleurenstijl waar je de mooie balans terugziet tussen nostalgie en comfort. In the Know biedt een inspirerende kijk op kleur, waarbij de kennis die we hebben over natuurlijke tinten en minerale tonen van grote invloed is.

Nog meer inspiratie? Verdiep je eens in het 60-30-10 principe.