Your Favorites

Verf die de binnenlucht zuivert

We brengen steeds meer tijd binnenshuis door, maar wist jij dat de binnenlucht vaak tot 10 keer meer vervuild is dan de buitenlucht? Gelukkig is daar nu een oplossing voor!

Waarom een luchtzuiverende verf?

Je zal er waarschijnlijk niet regelmatig bij stilstaan, maar de binnenlucht in huis is vaak vervuild met stoffen die problemen kunnen geven met de gezondheid. Vooral in woningen die goed geïsoleerd zijn, zoals nieuwbouwwoningen, kan dit een groot probleem zijn.

Een van de grootste boosdoeners die zorgt voor een vervuild binnenklimaat is formaldehyde. Door te kiezen voor Sigma Air Pure wordt een groot deel van de formaldehyde uit de binnenlucht gezuiverd en zo geniet jij van een fris binnenklimaat!

Wat is formaldehyde?

Nu horen we je denken, formaldehyde wat is dat nu eigenlijk? Formaldehyde is een schadelijke stof die vrijkomt uit verschillende materialen in ons huis zoals spaanplaten, tapijt en meubels. Daarnaast kunnen activiteiten als koken en roken een extra piek van formaldehyde uitstoot veroorzaken. De concentratie van deze stof in een woning zal dan ook per ruimte verschillen.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat hoge concentraties formaldehyde schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Zo kan het zorgen voor klachten van hoofdpijn, vermoeidheid, irritaties aan de ogen en in sommige gevallen zelfs astma.

Air Purifying Technology

Sigma Air Pure is een biobased muurverf met een luchtzuiverende werking. Door de Air Purifying Technology in de verf wordt 70% van de aanwezige formaldehyde, gedurende meerdere jaren, uit de lucht gezuiverd en geneutraliseerd. Om de werking van de Air Purifying Technology te bewijzen werd een gezin onderworpen aan een binnenklimaattest. Deze test is terug te zien in onderstaande mini-documentaire.

Nog een voordeel

Naast een fris binnenklimaat dankzij de zuiverende werking, is de verf ook voor 45% biobased en is de verpakking gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Zo doe je dus ook nog iets terug voor het buitenklimaat!

Nu alleen nog een kleurtje kiezen

Wil jij jouw binnenklimaat zuiveren met Sigma Air Pure op de wanden? Je kunt deze verf als optie aanvinken in de offertetool. Sigma Air Pure is in alle kleuren beschikbaar, het enige wat jij dus nog hoeft te doen is een kleur uit te kiezen en wij doen de rest.

Kies je kleur met de online Colour Viewer