Your Favorites

Goed schilderwerk, hoe herken je dat nou eigenlijk?

Kwaliteit staat bij Sigma paintr. hoog in het vaandel. Bij het uitvoeren van de schilderklus is het natuurlijk belangrijk dat de verf zo wordt aangebracht, dat jij er optimaal van kunt genieten en er het liefst niet meer naar om hoeft te kijken. In deze post lees je over alle kenmerken van goed, kwalitatief schilderwerk!

Dekkende houtafwerking

Een goed eindresultaat begint bij de voorbereiding: denk hierbij aan het reinigen, ontvetten en schuren van de ondergrond. Om ervoor te zorgen dat de verf goed vastzit (hecht) aan de de ondergrond, is het in sommige gevallen nodig een extra laag in de vorm van een primer toe te passen. Deze zorgt voor een ruwer oppervlak waar de eindlaag goed op hecht. De schilders van Sigma paintr. gebruiken hier vaak de Sigma S2U Nova Primer voor.

Deze wordt vooral gebruikt in combinatie met de Sigma S2U Nova Satin, een hoogwaardige, watergedragen en zijdeglanzende lakverf voor binnen. Deze lak is verdund met water, wat minder reuk oplevert, en is daardoor soepeler en heeft een goede vloei, dit voorkomt kans op barstvorming op jouw deuren en kozijnen.

Ook is deze lak huidvet- en krasresistent en erg goed dekkend. Watergedragen producten drogen aanzienlijk sneller, hierdoor hoeft de schilder minder lang te wachten voor het aanbrengen van de tweede laag. Handig, toch?

Voor een optimaal eindresultaat gebruiken de schilders de zogenaamde mixkwasten. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de verwerking van deze laksoort. De kwasten hebben de juiste haarlengte en haarsoort waardoor gemakkelijker de juiste hoeveelheid verf (ook wel natte laagdikte genoemd) wordt aangebracht. De kwasten kroppen veel minder snel verf op, waardoor er sneller gewerkt kan worden.

Wanden & plafondafwerking

Ook de voorbehandeling van de wanden en plafonds dienen goed uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het verwijderen van ongerechtigheden en het egaliseren van de oppervlaktes. Op een gladde ondergrond wordt het resultaat immers het mooist met de Sigmatex Superlatex Matt als afwerking.

De Sigmatex Superlatex Matt is een kras- en slijtvaste watergedragen muurverf die zowel binnen als buiten toegepast kan worden. Deze muurverf is te gebruiken op beton, metselwerk, pleisterwerk, schuurwerk en gipskartonplaten. Dit worden ook wel minerale ondergronden genoemd. De Sigmatex Superlatex Matt dekt goed, vergeeld niet en droogt snel. Net zoals de Sigma S2U Nova Satin is deze muurverf uitstekend bestendig tegen vetten, vuil en huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Kortom ideaal om uw wanden langer mooi te houden.

Milieuvriendelijk

De watergedragen verven en lakken zorgen niet alleen voor een mooi resultaat, maar zijn bovendien ook erg milieuvriendelijk. Met de juiste materialen en techniek, zorgen onze schilders voor kwalitatieve schilderklus waar jij zo lang mogelijk van kunt genieten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Sigma paintr. en alle andere inspirerende nieuwtjes? Volg ons dan op Facebook en Pinterest. Heb jij een vraag? Mail ons dan gerust via info@sigmapaintr.nl.