Your Favorites

Wat kost een schilder?

Het schilderen van een ruimte of woning is doorgaans een dankbare klus. Na afloop ziet alles er weer mooi uit en heb jij een resultaat om trots op te zijn.

Als je zelf de kwast of roller ter hand neemt kom je erachter dat schilderen een vak apart is en een goed uitgevoerde schilderklus flink wat tijd kost. Vooral voorbereidingen als afplakken, schuren en repareren kunnen meer tijd kosten dan vooraf verwacht.

Gebrek aan tijd of kennis kunnen redenen zijn om een schilderklus toch door een professionele vakschilder te laten uitvoeren. 

De kosten van een schilderklus

De prijs van een schilderklus is vaak gebaseerd op het aantal m², de materialen en de tijd die nodig is om de klus te klaren. Iedere schilderklus is anders, waardoor de prijzen per klus ook zullen verschillen en het erg lastig is om een vaste prijs te geven voor schilderwerk. Onderdelen die invloed hebben op de kosten van een klus zijn:

  • Benodigde reparaties aan de ondergrond door scheuren en gaten
  • Extra voorbehandeling voor vlekken ontstaan door rook- of waterschade
  • Kwaliteit van het oude schilderwerk, dat bijvoorbeeld kan loslaten zodra het overgeschilderd wordt
  • Extra schuurwerk door achtergebleven lijmresten van verwijderde behangresten of bekleding van trappen

 

Bespaar met goed schilderwerk

Het uitbesteden van je schilderwerk kan een flinke investering zijn, het is dan ook fijn als je op de klus kunt besparen.

Kies voor kwaliteit. Door te kiezen voor een goede vakschilder en professionele verf verbeter je de kwaliteit van je schilderwerk. Hierdoor zal je zien dat je klus minder snel nog eens hoeft te doen. Tevens zal een goed uitgevoerde klus ervoor zorgen dat het overschilderen in de toekomst makkelijker gaat en ook de herstelwerkzaamheden zullen minder zijn. Hiermee bespaar je dus alvast op een klus in de toekomst.

Een oudere woning loont. Voor woningen ouder dan 2 jaar geld een lager BTW tarief van 6% op de schilderklus in plaats van 21% voor woningen jonger dan 2 jaar. In sommige gevallen kan het dus handig zijn om nog even te wachten met de schilderklus.

Tijd is geld. Schilderwerk is altijd een tijdrovende klus, zeker als je hier niet veel ervaring mee hebt. Door de klus uit te besteden aan een professional bespaar jij veel tijd die je zelf kunt gebruiken voor belangrijkere dingen.

Verhoog de waarde van je woning. Het schilderen van je huis is niet alleen leuk vanwege de nieuwe look, maar ook belangrijk voor het onderhoud van je woning. Het schilderen van een woning is dan ook een goede manier om de waarde van jouw woning te verhogen.