Your Favorites

Veelgestelde vragen

Het invullen van een klus

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik opgeven dat mijn woning ouder of jonger is dan 2 jaar?
Dit heeft te maken met het wettelijk vastgestelde BTW tarief dat gehanteerd wordt. Woningen ouder dan 2 jaar vallen in een lager BTW tarief (6%). Voor woningen jonger dan 2 jaar moet 21% berekend worden.

Kan de klus in elke kleur uitgevoerd worden?
Ja, de producten die Sigma paintr. gebruikt zijn in alle kleuren uit elke kleurenwaaier of collectie te mengen.

Hoe kan ik kleuren invullen?
Bij het invullen kun je per onderdeel aangeven of het in wit, een lichte of een donkere kleur moet. Als je de exacte kleur weet kun je bij lichte of donkere kleur ook de waaier (RAL, Histor, Gamma, Praxis, Flexa, Sigma, etc.) invullen en het gewenste kleurnummer of -naam invullen (deze staat vaak aan de achterkant van de waaier of het kleurenstaaltje).

Ik wil één muur een andere kleur geven, hoe doe ik dat?
Kies bij het invullen van de tool voor “Accentwand toevoegen”. Hiermee kan een extra wand in dezelfde ruimte worden toegevoegd met een andere kleur.

Hoe bereken ik de oppervlakte van de wanden?
Meet de lengte van elke muur bij de plint met een maatlint of door te kijken hoeveel stappen de lengte van een muur is. Vermenigvuldig dat met 3 (bij de meeste woningen is het plafond tussen de 2.50 en 3 meter hoog) en je hebt een inschatting van de oppervlakte van jouw wanden.

Het type kozijn dat ik heb past niet bij het plaatje? Hoe vul ik dat in?
Kies bij het invullen van de tool dan voor het kozijn dat er het meest op lijkt. Extra uitleg staat onder het informatie icoontje (een i in een rondje).

Moet ik per kamer alle te schilderen onderdelen invullen?
Ja, want dat geeft een zo goed mogelijk beeld van wat er allemaal gedaan moet worden. Bij “wat wil je allemaal geschilderd hebben” selecteer je alle onderdelen, ook als deze niet in elke ruimte voorkomen. In de volgende stap vul je voor elke ruimte alleen de onderdelen in die van toepassing zijn. Een nieuwe ruimte toevoegen doe je door op de + naast de 1 te klikken.

Klus en uitvoering

Hoeveel lagen worden toegepast?
Al het schilderwerk wordt in 2 lagen gedaan. Dit zorgt voor een betere dekking en kleurechtheid bij muurverven (voor wanden en plafonds) en ook voor een betere hechting op houtwerk.

Met welke producten wordt gewerkt?
Wanden en plafonds: standaard worden deze uitgevoerd met Sigma Perfect. Indien gewenst kunt u ook kiezen uit Sigmapearl Clean Matt: de extra reinigbare muurverf of Sigma Air Pure: de biobased, luchtzuiverende muurverf.
Houten ondergronden binnen: deze worden geschilderd met Sigma S2U Nova. Deze watergedragen lak voor binnen is niet alleen keihard, wat de kans op beschadiging verminderd, maar bovendien huidvet resistent waardoor er minder kans is op vlekken.
Houten ondergronden buiten: worden geschilderd met Sigma S2U Allure. Deze hoogglans lak staat bekend om haar mooie bolle glans, die door extreme buitenduurzaamheid ook nog eens heel lang behouden blijft, waardoor uw deuren en kozijnen extra lang mooi en beschermd blijven.

Zit er garantie op het schilderwerk?
Op het schilderwerk krijgt u de wettelijke product garantie. Zie daarnaast ook onze garanties op de site

Moet ik zelf nog iets regelen?
Nee. Nadat je akkoord gegeven hebt op de klus en alle belangrijke zaken zijn met het call center doorgesproken zal de Sigma paintr. schilder op de afgesproken dag voor jouw deur staan om de klus te komen uitvoeren.

Moeten meubels voor de schilderklus verwijderd worden?
Je kunt, indien mogelijk, jouw meubels naar het midden van de kamer schuiven. Meubels worden uiteraard zorgvuldig afgedekt.

Als er zware meubels door ons verplaatst of verschoven moeten worden horen we dat graag van tevoren. Je kunt dit aangeven bij “Wat moeten we nog meer weten” of je kunt dit telefonisch doorgeven aan onze klantenservice afdeling.

Wel vragen we je om gebruiksvoorwerpen zoals schilderijen, foto’s, lampen of meubels die kostbaar, antiek of andere emotionele waarde hebben weg te halen uit de ruimtes die geschilderd gaan worden.

Zorgt de schilder voor afdek materiaal?
Ja, de schilder neemt afdoende afdek materiaal mee.

Worden bij het schilderen van wanden de radiatoren losgekoppeld of schildert de schilder eromheen?
Nee, de radiatoren worden niet losgekoppeld.

Stel dat ik tijdens het uitvoeren van klus nog een kamer geschilderd wil hebben?
Neem dan contact op met de Sigma paintr. klantenservice. Zij zullen dit als een aparte opdracht aanmaken en aanlsuitend op uw huidige klus inplannen.

Als er een grote klus is, komen er dan meerdere schilders?
Dat is goed mogelijk om te zorgen dat de gewenste oplever datum behaald wordt.

Facturatie en service

Staat de verf gespecificeerd op de factuur?
Ja, de toegepaste producten staan op de offerte en op de factuur.

Waar zijn de prijzen van Sigma paintr. op gebaseerd?
Onze prijzen zijn markt conform. We gaan niet voor de allerlaagste prijzen want onze focus ligt op kwalitatief schilderwerk met de daar bijbehorende kwaliteitsproducten. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je als consument geen omkijken heeft naar het regelen en uitvoeren van de schilderklus. Benieuwd welke factoren invloed hebben op de kosten van een schilderklus? Lees dan ons artikel Wat kost een schilder.